Sport

Preko 20 različitih sportova predstavljeno na drugom “Bazaru sporta i zdravlja” u Nišu

Drugi „Bazar sporta i zdravlja“ okupio je veliki broj sportskih i medicinskih radnika, koji su predstavljali ne toliko popularne sportove i načine zdravog života. S druge strane, veliki broj mališana i njihovih roditelja imao je priliku da se upozna sa preko 20 različitih sportova.

Na prostoru od hale „Čair“ ka klizalištu 28 sportskih organizacija je, po želji posetilaca sa prošlogodišnjeg Bazara, pružilo priliku učesnicima da testiraju i svoje fizičke sposobnosti.

Branka Aranđelović, direktorka SC “Čair”

„Cilj nam je bio da sva deca sa teritorije Niša upoznaju sa što više različitih sportova. Tako ove godine imamo 20 do 30 sportova, koji se manje popularni, ali sigurno ne manje značajni, koji možda nisu olimpijski, ali su zanimljivi deci. Mališani iz Niša nisu se do sada susretali sa ovakvim sportovima, a ovde je sve opipljivo, tako da će moći da probaju razne sportove i da se na kraju odluče, da li za rekreativni, ili profesionalni sport, nije bitno. Bitno je da se bave sportom i da uživaju u tome“, rekla je direktorka SC „Čair“ Branka Aranđelović.

Za razliku od prošle godine kada je učestvovalo 16 organizacija, ove godine je na Bazaru učestvovalo 28 organizacija i klubova, ali i predstavnici Doma zdravlja i Crvenog krsta.

„Mi učestvujemo predstavljajući svoje programe u okviru pružanja prve pomoći, zdravstvene preventive i zdravog načina života, zatim spasilaštva na vodi. Tako da će posetioci imati mogućnost da se upoznaju i da možda postanu naši volonteri, koji će se takođe baviti promocijom naših aktivnosti“, poručila je Aleksandra Savić, stručna saradnica Crvenog Krsta.

Pored popularnih sportova, predstavljeni su kik-boks, kuglanje, košarka u kolicima, planinarenje, plivanje, karate i mnogi drugi.

„Od samog starta se bavimo inkluzijom, sam sport po svojoj prirodi je inkluzivnog karaktera, njime mogu da se bave i osobe sa invaliditetom i osobe bez invaliditeta. Kao i svaki put do sada, pozivam osobe sa invaliditetom da dođu i vide o čemu se radi. Biće nam drago da ugostimo svakoga ko je zainteresovan“, kaže Bratislav Kostić iz Kluba košarkaša u kolicima „Nais“.

U toku Bazara su bila organizovana i mini-takmičenja za posetioce, kao i degustacija zdravih proizvoda.

Organizatori se nadaju će se trend povećanja učesnika nastaviti i sledeće godine, te da će Nišlije imati priliku da se upoznaju sa još većim brojem sportova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com