Sport

Prekinuta dvomesečna serija: Radnički poražen u Beogradu

Izgleda da su “večiti” ipak nerešiva enigma, ne samo za nišku ekipu, već i za ostale klubove srpskog prvenstva. Radnički je nakon serije od 8 mečeva bez poraza izgubio od beogradskog Partizana u 10. kolu Superlige Srbije. 

Prekinut je kontinuitet Nišlija na još jednom gostovanju u Beogradu. Ovog puta bolji je bio Partizan, koji je slavio u utakmici 10.kola sa 3:1 (2:0). Ipak, Nišlije se nisu obrukale i u dosta teškoj utakmici uspele su da postignu gol u režiji Milana Pavkova.

Tokom čitavog meča gosti su se trudili da čvrstom odbranom ostanu u igri, međutim crno-beli su od prvog minuta krenuli agresivno i pokazali veću želju za pobedom i boljim plasmanom na tabeli. Iako je posed lopte tokom čitavog meča bio gotovo izjednačen, prednost domaćeg terena je prevagnula pa su Beograđani sačuvali sva tri boda na svom terenu.

Mrežu Nišlija prvi je načeo Tošić u 32. minutu kada je povukao loptu na oko 20ak metara od gola, potom se lepo namestio i svojom ubitačnom levicom precizno pogodio u desni ugao golmana Živkovića.

Crno-beli su prednost duplirali u nadoknadi prvog poluvremena preko Marka Jankovića. Sa desne strane šutirao je ka šesnaestercu Nemanja Miletić, ali se nakon odbitka od golmana na pravom mestu našao Janković, koji je iz peterca uspeo da zatrese mrežu. Partizan je na odmor otišao sa prednošću od 2 gola.

Pavkov je na kratko uspeo da ublaži prednost domaćina, golom u 59. minutu. On je iskoristio nepažnju odbrambenih igrača domaćih i sa par metara udaljenosti uspeo da savlada Stojkovića na golu Partizana.

Ipak, desetak minuta kasnije, Ožegović postiže svoj prvenac i vraća Partizan u igru. Živković je bio na pravoj strani ali mu je lopta nekako prošla kroz ruke i ponovo se tresla mreža gostiju u 72.minutu.

Ispostavilo se da je ovo konačan rezultat pa je tako nastavljena serija crno-belih, dok su Nišlije prekinule svoju. Ovo je drugi poraz Radničkog u 10 odigranih utakmica, večiti rivali su jedini koji su uspeli da savladaju niške fudbalere u dosadašnjem toku prvenstva.

Radnički se sada sa 18 bodova nalazi na deobi petog mesta sa Voždovcem, a poziciju niže zauzeo je zbog nešto lošije gol-razlike. Isti broj bodova ima i četvrtoplasirani Spartak, ali uz utakmicu manje.

U narednom kolu Nišlije će dočekati Javor-Matis na Čairu, ekipu sa začelja tabele. Pre toga, očekuje ih još jedna utakmica. Nakon obavljenog žreba za 1/16 finala Kupa Srbije odlučeno je da će rival Radničkog biti ekipa Zlatibora. Ta utakmica je na programu u sredu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com