Društvo

Prekini lanac, reci ne korupciji!

Više od 200 učenika završnih razreda i njihovih profesora iz srednjih škola sa područja Školske uprave grada Niša prisustvovalo je antikorupcijskom času koji je održan u Ekonomskoj školi u Nišu. Pozdravne govore održali su pomoćnica gradonačelnika Grada Niša Marina Kostić i vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije, Roman Prah.

Roman Prah, vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije obratio se učesnicima kratkom porukom da je važno da se prekine lanac korupcije i da svako od nas kaže “Reci “ne” korupciji” što je slogan kampanje.

 

Foto: V. P.

Marina Kostić je istakla da je korupcija pošast savremenog doba i ukazala na to koliko je važno preventivno delovati jer je, kako kaže, preventivno i blagovremeno delovanje pola izlečenja.

O svim aspektima korupcije, kako da je prepoznaju, kome da prijave, kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave sa učenicima i njihovim nastavnicima razgovarali su tužioci, policajci i sudije koji se svakodnevno bore protiv korupcije, predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije kao i predstavnici nevladinih organizacija Transparentnost Srbija i Pištaljka.

Ovaj, treći po redu, edukativni čas organizovan je u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom i deo je kampanje za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije.

Cilj ove kampanje je da se poboljša razumevanje javnosti o temi korupcije kao i razumevanje sistema i mehanizama za borbu i prevenciju korupcije, a poseban značaj dat je edukaciji i informisanju mladih ljudi.

Antikorupcijski časovi održani su u Kraljevu, Novom Sadu i Nišu, a naredni će biti održan 17. decembra 2019. u Poljoprivredno-hemijskoj srednjoj školi u Obrenovcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com