Kultura

Predstva „Snežna kraljica“ Pozorišta lutaka Niš otvara „Šesti festival dječije umjetnosti“

Predstva „Snežna kraljica“ Pozorišta lutaka Niš otvara Šesti festival dječije umjetnosti (FEDU) koji se održava od 3. do 7. maja. Zbog aktuelne pandemije iz pozorišnih sala seli na internet, a svi programi će biti dostupni na onlajn platformama Festivala: na Fejsbuk strani, Jutjub kanalu i sajtu www.fedu.ba.

 

 

“Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo”, poručuju iz Pozorišta lutaka Niš.

U dramskom takmičarskom programu naći će se sedam predstava pozorišta iz regiona. Svečano otvaranje festivala održaće se u nedelju 3. maja u 11,00 časova prikazvanjem predstave „Snežna kraljica“ koju će gledaoci moći da vide još jednom istog dana u 19,00 časova.

Autorski tim predstave „Snežna kraljica“: režija i scenografija Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizacija Radan Radović, idejne skice Erika Janović, kreacija i izrada lutaka Dušan Stanković i Dragani Đurić, kompjuterska animacija Aleksandar Dević.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Udruženje „FANI“ kao organizator festivala poziva sve gledaoce da glas za predstavu koja im se najviše sviđa pošalju putem mesindžera ili na mejl info@fedu.ba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com