Društvo

Predstavnici vodeće turske visokotehnološke kompanije sa čelnicima grada o aktivnostima koje će ova kompanija imati

Predstavnici turske IT kompanije DTechnology Group, ponovo su posetili Niš, a razgovaralo se pre svega o planovima ove turske kompanije za aktivnosti u Nišu kroz rad u Naučno-tehnološkom parku, čiji se završetak izgradnje najavljuje za sredinu aprila.

„Današnji susret predstavlja nastavak i konkretizaciju razgovora započetih prošlog meseca kada je u Nišu boravio i većinski vlasnik DT Group Fetah Čan,DTechnology Group“, saopšteno je iz Gradske kuće.

Oni dodaju,  da je DT Group u bliskim poslovnim odnosima sa kineskim informatičkim gigantom Huawei sa kojim Grad Niš usko sarađuje u pilot projektu Pametni gradovi, ocenjeno je da postoji obostrani interes da se i ova kompanija uključi u realizaciju i implementira i svoja iskustva i tehnologiju u dalji razvoj tog projekta.

Foto: pres služba gradonačelnika

O saradnji sa jednom od vodećih turskih visokotehnoloških kompanija razgovarali su Gradonačelnik Darko Bulatović, njegov pomoćnik Miloš Milošević, predstavnici КLERP i v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Milan Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com