DruštvoPolitika

Predstavnici niških udruženja penzionera pružili podršku protestu penzionera u Beogradu

U znak podrške protestu penzionera koji je održan danas u Beogradu, predsavnici Foruma penzionera Demokratske stranke iz Niša, Udruženja Sindikata penzionisanih vojnih lica i Sindikata penzionera Nezavisnost, danas su izašli u park ispred zgrade Suda da bi, kako navode, upozanali javnost sa nezadovoljstvom položaja najstarijih osoba u Srbiji.

“Pored udruženja, učestvuju i penzioneri kojima su, neustavnim zakonom, novembra 2014. godine smanjene penzije. Problem je što, kada je prestala važnost zakona, stvorila se obaveza prema penzionerima, odnosno dug. Penzioneri su nezadovoljni u tom smislu, što vlast, ni u jednom trenutku nije spomenula kako će i da li će uopšte rešiti taj dug, a ni Ustavni sud se po tom pitanju nije oglasio”, rekao je Slavoljub Stamenković, član predsedništva Foruma penzionera Demokratske stranke u Nišu.

On je dodao da su i poslanici u Skupštini Republike Srbije podneli zahtev da se preispita ustavnost odluke, međutim, kako navodi, nema nikakvog konkretnog rešenja.

Stamenković, takođe, smatra da povećanje od 5%, na nisku osnovicu penzija, malo i da ne može da podmiri potrebe kućnog budžeta.

“Zbog toga smo se okupili ovde, simbolično ispred zgrade Suda, da iskažemo podršku, ovom protestu u Beogradu. Na ovaj način određena kategorija penzionera je dovedena u nepovoljan položaj.”, dodao je Stamenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com