Sport

PREDSTAVNICI KKK NAIS NA ŽREBU ZA EVROPSKO PRVENSTVO C DIVIZIJE U SOFIJI : Srbija u grupi sa Irskom i Grčkom

U Sofiji je, u organizaciji Međunarodne federacije košarke u kolicima (IWBF), održan žreb za Evropsko prvenstvo C divizije koje će biti od 29. jula do 3. avgusta ove godine. Delegaciju Saveza košarkaša u kolicima Srbije je predvodio predsednik te organizacije, Vladimir Kuzmanović, a delegacija je brojala još dva člana, oba iz Niša, Miljana Hadžovića, trenera i Aleksandra Dinića, igrača KKK „Nais“.

Voljom žreba, Srbija je svrstana u grupu B sa Irskom i Grčkom, dok su u grupi A Češka, Portugal, Mađarska i Bugarska. Tri prvoplasirane ekipe imaju prohodnost u viši rang, pa će već sledeće godine igrati Evropsko prvenstvo B divizije.

Fotografija: KKK Nais

„Zadovoljan sam žrebom, grupa je ujednačena, pa ne sme biti opuštanja. Sa završetkom prošlog Evropskog prvenstva C divizije održanog u Brnu 2017. godine počeli smo sa pripremama za ovo prvenstvo“,  bile su prve reči predsednika Vladimira Kuzmanovića nakon izvlačenja.

On je objasnio da je Savez košarkaša u kolicima Srbije mesto za sve klubove, trenere i igrače, pa je logičan potez da članovi delegacije saveza budu iz Niša.

„Niš je veliki potencijal u srpskoj košarci u kolicima. Imaju redovne treninge, solidne uslove za trening, perspektivan stručni kadar, (za sada) dovoljan broj kolica i kolosalnu podršku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Ubrzo se očekuje se da predstavnici iz Niša budu u organima uprave, ali i u akcijama reprezentacije u stručnom i igračkom kadru“, kazao predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button