Društvo

Predstavljen novi regionalni energetski projekat „Ulaganja u razvoj energetskih resursa“

Nakon što je jučerašnjeg zvaničnog predstavljanja u Beogradu, danas u Gradskoj kući predstavljen je novi regionalni energetski projekat „Ulaganja u razvoj energetskih resursa“ Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Sastanku je prisustovao i direktor odeljenja za tehničku podršku USAID Biro Evropa i Azija Dejvid Braun kome je ovo prva poseta Nišu.

“Verujemo da je ovo projekat koji se razlikuje od naših dosadašnjih programa koji ima za cilj zapravo da mobiliše različite vrste investicija i da implementira finansijske izvodoljive, održive i projekte sa dugoročnije značajem i uticajem za građanstvo u oblasti energetike”, ističe Braun.

Prema njegovim rečima,  nema sumnje da će predstojeća zima biti teška, kako za Evropu, ali i za Srbiju.

Braun kao neke od mera štednja navodi, pre svega štednju, energetsku efikasnost, usmeravanje na neke alternativne izvore energije.

“Cilj projekta jeste da zajedno sa releavntnim zainteresovanim stranama u Srbiji, lokalnim i nacinalnim vlastima pronađemo adekvatne projekte. Kada pronađemo projekte i investitore koji bi podržali realizaciju takvih projekata i ma taj način obezbedili da ne bude nikakve krize niti bilo kakvih problema ni ove ni sledeće zime u Srbiji.”, završava Braun.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com