Kultura

Predstavljanje zbirke pesama “Lice ljubavi” Kaje Pančić Milenković

U Maloj sali Niškog kulturnog centra u petak 28. aprila od 19 sati, biće predstavljena zbirka pesama Kaje Pančić Milenković “Lice ljubavi” u izdanju NKC.

 

„Ovo je zbirka pesama, u izdanju Niškog kulturnog centra, koja daje odgovore na pitanja šta u ovom vremenu znači govoriti o ljubavi i gde su dometi ljubavne poezije. Pesnikinja se bavi otkrivanjem onoga što se još može staviti pod kapu tog pojma, koji oduvek opseda liriku. Ovo je uslovno ljubavna poezija, jer su pesme više promišljanja ljubavi, nego li ispevana ljubav”, saopštio je NKC.

Pored ove zbirke pesama Kaja Pančić Milenković, objavila i je i niz zbirki: Prvi dan govora (1994), Božji cvet (1995), Mera (1996), Čas novije istorije (2016), Beskućnik u izlogu (2017), U dva koraka (2021) i Lice ljubavi (2021).

Piše i poeziju i lirsku prozu. Član je Udruženja novinara Srbije i Udruženja književnika Srbije. Dobitnik je nagrada: Кosovski božur, Zlatni pečat praviteljstvujušćeg sovjeta serbskog, Dragojlo Dudić, Venedikt Crepović i Stojan Stepanović. 2017. je primila nagradu Mikina čaša, koju NКC dodeljuje u znak sećanja na idejnog tvorca Кnjiževne kolonije Sićevo, pisca Mihajla Ignjatovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com