Kultura

Predstavi “Divlji labudovi” dve nagrade na Festivalu lutkara u Banja Luci

Prvo festivalsko izvođenje predstave “Divlji labudovi” krunisano je nagradom za najbolju scenografiju i kostime.

Na  upravo završenom 19. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu „Banja Luka 2020“, nagrada za najbolju scenografiju i kostime dodeljena je Evi Farkašovoj za predstavu „Divlji labudovi“ Pozorišta lutaka Niš.

U takmičarskom programu banjalučkog festivala učestvovala su pozorišta iz Španije, Češke, Bugarske, Polјske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri je zasedao u sastavu: prof. dr Branka Rudman, Zagreb, Hrvatska, Vladan Đurković, reditelј, Beograd, Srbija  i Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Banja Luka, Republika Srpska.

Foto: D.D.

Svi smo, uz okolnosti virusa korona, veliki pobjednici što je Festival održan. A vi ste Republici Srpskoj i u Istočnom Sarajevu i u Banja Luci donijeli veliku radost“, istakli su organizatori festivala, iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske čestitajući kolegama iz Niša na postignutom uspehu.

Predstavu „Divlјi labudovi“ je režirao Jaroslav Antonjuk, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Milјković, Davorin Dinić, Bilјana Radenković i Dejan Gocić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com