Kultura

Predstava za pomoć niškoj Dečijoj internoj klinici

Prvi put u Nišu, koprodukcija Reflektor teatar, Mikser Beograd i Nušićijade predstavljaju
SUMNJIVO LICE u režiji Vojislava Arsića. Ova predstava biće odigrana u Nišu 9. maja, a sav prilog od prodatih ulaznica biće namenjen kupovini opreme potrebne za lečenje dece na Dečijoj internoj klinici u Nišu.

Igraju mladi glumci Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučković i Predrag Vasić, a izvedbeni tekst i dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac.

KARTE su već u prodaji u Clock Travel-u na Trgu Republike i u Retro Baru u Parku Svetog Save.

JCI Niš – Daske humanosti se organizuje već treći put, ove godine sa ciljem da se od novca prikupljenog prodajom karata, kupi i donira oprema potrebna za lečenje dece na Dečijoj internoj klinici u Nišu.

“Predstava Sumnjivo lice je komad o vlasti, o želji za vlašću, ali i strahom od nje; o potrebi da te onaj ko je na vlasti voli, što dovodi do korupcije i cenzure. U Srbiji se veruje da je vlast, lično vlasništvo, sa kojim svako radi šta želi i to je osnovni mehanizam po kome društvo funkcioniše. Sve su to teme koje su u našoj zemlji aktuelne već sto trideset godina, a novo pitanje koje postavljamo jeste pitanje medija, odnosno: vođenja države kroz medije”, kaže režiser Voijislav Arsić.

Ovo pozorišno remek-delo poznatog imena a nesvakidašnjeg formata, biće na Daskama humanosti u Nišu premijerno izvedeno 9. maja u Narodno pozorište Niš, sa početkom od 20h.

Za više informacija posetite linkove: http://nis.jci.rs/daske-humanosti-3/
http://nis.jci.rs/vreme-je-za-daske-humanosti-2017/
http://nis.jci.rs/intervju-sa-direktorkom-decije-interne-klinike/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com