Kultura

Predstava “SEDMI DAN” u niškom Narodnom pozorištu (VIDEO)

Predstava “Sedmi dan” po romanu Gorana Vračara u reziji i dramatizaciji Aleksandra Lazića, biće odigrana u niškom Narodnom pozorištu 15. aprila u 19 sati. Prodaja karata na blagajni.

Pozorišna predstava “Sedmi dan”, rađena prema tekstu književnika Gorana Vračara i njegovog istoimenog romana, premijerno je prvi put izvedena 15 marta u Istočnom Sarajevu u okviru obilježavanja 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba.

Foto: Kulturni centar Istočno novo Sarajevo

Predstava je proizvod saradnje umetnika iz Republike Srpske i Srbije. Komad obrađuje tragičan odnos bračnog para u kontekstu ovozemaljskog propadanja paralelno prikazujući božanski odnos prema svetu koji, čim dođe u ljudske ruke, neminovno biva uništen u svevremenskom muško-ženskom sukobu. Prateći stvaranje sveta sa jedne i uništavanje porodice sa druge strane, predstava postavlja pitanje mogućnosti odupiranju izazovu života i smrti koji su sveprisutni i sastavni dio svakog živog bića.

Igraju: Aleksandar Lazić, Jelica Kovačević, Predrag Vasić i Jelena Velkovski.
Kompozitor – Ninoslav Ademović
Scenografija Borko Močević
Kostim Dragica Laučević

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com