Kultura

Predstava “PRVOBITNI INSTINKT” – prvo zatvorena premijera a onda dan kasnije online

Predstava “Prvobitni instinkt”, koja na scenu dovodi gluve i čujuće glumce, a koja je nastala u saradnji Gradske organizacije gluvih i nagluvih Niš i Akademskog pozoritša SKC-a, biće premijerno prikazana u petak 16. oktobra u velikoj sali Studentskog kulturnog centra Niš. Odmah sutradan, biće dostupna i široj publici preko Fejsbuk i Jutjub kanala.

Iako je prvobitni plan bio da glumci predstavu “Prvobitni instinkt” izvedu uživo pred publikom, zbog epidemiološke situacije odlučeno je da igranje snimi i da se publici predstavi kao video performans. Premijerno prikazivanje u sali SKC-a moći će da pogledaju članovi Gradske organizacije gluvih i nagluvih i Akademskog pozorišta, dok će publici ovaj video performans biti dostupan u subotu i nedelju 17. i 18. oktobra na internetu.

Foto: SKC Niš

“Prvobitni instikt” je inspirisan romanom ,,Gospodar muva’’ Vilijema Goldina, a radnja predstave ,,Prvobitni instinkt’’ odvija se u skloništu nakon izbijanja nuklearne katastrofe. Naši junaci, čujući i gluvi, prinuđeni da ostave svoj život, navike i običaje, stvaraju novi jezik kojim će pokušati da se povežu i nastave da žive. Predstava govori o oslanjanju na intuiciju i nagon – bez reči, koristeći gest, mimiku i emocije, gde protagonisti ostvaruju vezu i taj osećaj prenose gledaocu.

Inače, ovaj projekat pod nazivom ,,Teatar kulturne razmene’’ pobednik je prošlogodišnjeg konkursa SUPERSTE CENTRIFUGA koji je i njegov pokrovitelj. Autori projekta su Milica Lazarević, Mladen Milojković, Milica Bogdanović i Emilija Radovanović. Režiju potpisuju Mladen Milojković, koji je zadužen bio i za scenski pokret i Milica Lazarević, koja je zadužena za kameru i montažu. Kostime i Scenografiju je radila Ivana Savić. U glumačkoj ekipi su Jovana Živanović, Milica Đokić, Dragan Pavlović, Petar Ščepihin i Nemanja Dimitrijević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com