Kultura

Predstava „PATULJCI I VILE“ u Pozorištu lutaka

Predstava “PATULJCI I VILE – Proleće” biće odigrana u sredu, 14. oktobra od 19.00 sati u Pozorištu lutaka u  Nišu. Dobro došli u svet patuljaka i vila, gde ne postoji magija moćnija od ljubavi, kaže pisac Miloš Petković.

Ovo je bajkovita priča o patulj-čarobnjaku Barbutu Riđobradom i vili Gaji Brezani, po knjizi „Proleće”, niškog pisca Miloša Petkovića, čiji je serijal „Patuljcii vile” u izdanju „Pčelice” uvršten u Čitalački spisak Čitalića za lektiru za 2020. godinu. Za ovu predstavu epske fantastike i sa elementima iz slovenske mitologije režiju potpisuje Miloš Cvetković, dok je autor teksta Miloš Petković.

Uloge u ovoj dečijoj priči podelili su Anđela Andrijević – Vila Gaja Brezana, Patuljka Barbut Riđobradi glumi Stefan Spira Nikolić, Mirjana Milenković je Tvor Pasulj, Кrakati Ugarak – Petar Đorđević, Šumska Majka – Petra Nešić, Veštica Žaguba – Nina Aritonović a Vila Naisa – Jovana Živanović.

Režija: Miloš Cvetković
Tekst: Miloš Petković
Asistent režije: Petra Nešić
Кostimograf: Damjan Silbaški
Scenografija: Dragana Đurići Dušan Stanković

„Vrhovna vila Ravijojla je teško bolesna, a sa njom istovremeno umire i priroda te očekivano Proleće ne dolazi. Odbačena vila Gaja Brezana krenuće u potragu za magijskom biljkom kako bi spravila lek, i tada će sresti izgnanog patulj-čarobnjaka Barbuta Riđobradog. Dvoje odbačenih, drugačiji hiposebnih krenuće u neverovatnu avanturu i upustiće se u borbu protiv zlih veštica. Od jezera Lutajućih ostrva, preko kraljevstva Mrava i Pečuraka pa do vešti čijeg kotla biće istkana priča koja pokazuje da i oni od kojih se, na izgled,  najmanje očekujemo mogu postati heroji epskih razmera.”

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Pozorišta Lutaka pred početak predstave ili rezervisati u privatnoj poruci na Fejsbuk stranici “Patuljcii vile”. Cena karte je 250 dinara.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com