Kultura

Predstava niškog pozorišta “Vlast i njena opozicija” na festivalu “Dani komedije” u Jagodini

Narodno pozorište u Nišu učestvovaće na 49. po redu pozorišnom festivalu “Dani komedije” u Jagodini, sa predstavom Vlast i njena opozicija, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina.

Na repertoaru 49. Festivala Dani komedije, koji se održava od 20. do 27.marta, su predstava “Jovanča na putu oko sveta”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Zoltana Puškaša i u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, zatim “Zla žena”, Jovana Sterije Popovića, u režiji Ive Milošević i u produkciji Narodnog pozorišta iz Subotice.

Slede “Korešpodencija”, po tekstu Borislava Pekića, u režiji Gorčina Stojanovića i u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, “Crna kutija”, po tekstu Ane Đorđević, u režiji Andreja Nosova i u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Na repertoaru je i “Gustav je kriv za sve”, na osnovu crtanog filma, u režiji Kokana Mladenovića i u produkciji Pozorišta “Kostolanji Deže” iz Subotice, kao i “Tartif”, po tekstu Žan Baptist Poklen Molijera, u režiji Igora Vuka Torbice i u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Sombora i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

U čast nagrađenih biće izvedena predstava Pozorišta Atelje 212 iz Beograda “Art” Jasmine Reze, u režiji Alise Stojanović.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno delo ,”Zlatni ćuran” je glumac Milan Lane Gutović.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Nebojša Bradić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com