Merošina

Predstava “Lajanje na zvezde” za Dan škole

Učenici Osnovne škole „Jastrebački partizani“, predstavom i prigodnim programom, obeležili su 9. maj, Dan škole, u sali Narodne biblioteke u Merošini. Predstavu „Lajanje na zvezde“ pripremili su i izveli učenici svih pet škola sa područja naše opštine.

Priredbi je prigodnim govorom otvorio v.d. direktora Predrag Nešović, koga je najavila Mila Stojanović, učenica 7. razreda i dobitnica treće nagrade na Okružnom takmičenju recitatora. Nakon kraćeg govora u kom je istakao važnost znanja, direktor je podelio knjige učenicima koji su ove školske godine osvojili prva tri mesta na okružnim takmičenjima.

Predstavu „Lajanje na zvezde“, po motivima istoimene knjige Milovana Vitezovića, izveli su učenici 7. i 8. razreda svih škola na teritoriji opštine Merošina. Svaka škola predstavila je po jedan čas iz školskog života maturanata, a završena je proslavom uz zvuke popularne muzike.

Predstavu su sa učenicima spremali nastavnici Danijela Ilić i Maja Kocić iz škole u Merošini, Dušica Ikić iz škole u Oblačini. Milena Memedović iz škole u Balajncu, Jelena Jovanović i Vesna Stanisavljević iz škole u Jugbogdanovcu i Maja Dimitrijević iz škole u Azbresnici. Za muzičke sekvence i pratnju, kao i za sve tehničke detalje, zadužen je bio Marko Veljković, nastavnik Muzičkog vaspitanja. Prezentaciju i najavu svakog časa u predstavi radila je nastavnica Informatike Nataša Georgijev.

Priredbu je izvođenjem himne „Bože pravde“ otvorila Jovana Ilić, učenica 5. razreda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com