Kultura

Predstava “Kraljice” gostuje na sceni Narodnog pozorišta u Nišu

Jedna od najgledanijih predstava na sceni Bitef teatra, „Kraljice“ Darka Lukića, u režiji Branislava Trifunovića gostuje na sceni niškog Narodnog pozorišta u petak, 23. novembra.

Radi se o predstavi u produkciji Beo Arta, realizovanoj u saradnji sa Narodnim pozorištem Sombor, inače diplomska predstava studentkinja master studija Akademije umetnosti iz Novog Sada – autorski projekat Milice Janevski, Milice Trifunović i Tijane Marković.

„Predstava Kraljice, na brojnim poljima i sa različitim žanrovskim predznacima razmatra probleme šovinizma, rata, digniteta inteklektualaca, prijateljstva, ljubavi, duhovnosti…
Ovaj tekst asocira i na probleme kao što su raspad Jugoslavije, rat, životna egizistencija, kao i pitanje ljudskog morala; šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo. Naša „Kraljica“ je simbol moći. Moć ljudi na svim mogućim pozicijama, bilo da je reč o predsedniku države, upravniku pozorišta, ambasadaru, direktoru preduzeća, tajkunu, raznim biznismenima…Naša „Kraljica“ je vrlo nesrećna, uplašena, sebična, pohlepna i živi sa željom da non-stop vlada.
Toliko sam velika i moćna da čak i sunce mora da me sluša. Naredila sam da stane tačno u podne i evo stoji…Ostaću večno mlada, jer je vreme stalo, naređujem da se na mojoj spavaćoj sobi zazidaju prozori kako samo ja mogu da spavam.“ o predstavi kaže autor teksta Darko Lukić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com