Društvo

Predškolci s osmehom i na veoma kreativne načine obavljaju svoje aktivnosti kod kuće

Mališani u vrtićima, kao i njihovi drugari školarci, imaju različite aktivnosti koje rade kod kuće u toku dana. Kako bi deci bilo što zanimljivije i kako bi naučili nove stvari, bitno je da zadaci budu što kreativniji. Aktivnosti koje osmišljavaju vaspitačica Marina Kocić i pripravnica Milica Mitić, mališani PU “Poletarac” Merošina, grupe “Pčelica” Kovanluk, sa entuzijazmom prihvataju i sa zadovoljstvom i osmehom rešavaju.

Kako objašnjava vaspitačica Marina Kocić, predškolci svoje zadatke rešavaju kod kuće, već četiri nedelje. Dnevno imaju po dve aktivnosti i veoma je bitno da budu što bolje i kreativnije osmišljene.

Jedan od zadataka, koji su deca s najvećim zadovoljstvom uradila, bio je “hodalica-pričalica”.

“Prvi zadatak je bio da deca naprave pile. Zatim da mu daju ime, a onda i da osmisle čitavu priču. Nakon toga su svoju priču pričali roditeljima. To je takozvano stvaralačko pričanje”, kaže Kocić.

Kada završe svoje zadatke šalju fotografije vaspitačicama.

“Na fotografijama koje dobijamo vidimo da se deci zaista sviđa ono što rade. Uvek su nasmejani i srećni. Zadatke završavaju redovno i kada ponekad kasne sa fotografijama, uglavnom je zato što roditelji ne mogu da stignu”, kaže Kocić.

Svake nedelje druga je tema koju obrađuju. Predškolci, svako na svoj način, pristupaju zadatku i realizaciji.

“A nema samo fotografija. Jedan dečak je poslao svima video, u kome je pozdravio sve svoje drugare i poručio im da ostanu kod kuće”, kaže vaspitačica Marina Kocić.

Ovonedeljna tema je bila “Vaskrs”, a mališani su pravili zeke od najrazličitijih materijala.

Foto: Marina Kocić; fejsbuk

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com