Društvo

Predsedniku Skupštine Grada priznanje SUBNOR – a i Udruženja veterana 63. padobranske brigade za uspešnu saradnju

Udruženje veterana 63. padobranske brigade i SUBNOR – a dodelili su priznanja predsedniku Skupštine Grada, dr Bobanu Džuniću, za uspešnu saradnju i doprinos afirmaciji njihovog rada sa Skupštinom Grada.

Predsednik Skupštine Grada, dr Boban Džunić, pored toga što je izrazio veliku zahvalnost na dodeljenim priznanjima, pohvalio je rad ovih Udruženja i istakao njihovu posvećenost očuvanju slobodarske tradicije.

“U protekle dve godine, imali smo niz akcija i zajedničnih događaja, a ova priznanja jesu potvrda naših dobrih odnosa i saradnje. Želim da istaknem da u ovim teškim vremenima je i te kako potrebno da naše lokalne samouprave, a tosvakako Grad i Skupština, kao najviši lokalani organ i čini, imaju što bolju saradnju sa ovim patriotskim udruženjima.  Zadovoljstvo mi je i čast što Skupštinu našeg Grada prepoznaju kao jedan zamajac u saradnji i afirmaciji tih Udruženja. Daću sve od sebe da i u narednim godina sa svim Udruženjima imamo ovako dobru i kvalitetnu saradnju”, ističe dr Džunić.

Tomo Čolović, potpredsednik Udruženja 63. Padobranske brigade, kazao je da su zahvalnice uručene kao posebno priznanje za rezultat saradnje i nesebičnog pružanja pomoći Skupštine Grada u svim njihovim aktivnostima, u nadi da će stvoriti još bolju saradnju.

Foto: Niške Vesti

„Skupština Srbije je usvojila Zakon o borcima, koji je stupio 1. januara 2021. godine. Tim zakonom su najviše dobile porodice poginulih i invalida rata. I treba, dali su ono najsvetije za otadžbinu. U zakonu piše da sve lokalne samouprave imaju pravo da pomažu ukoliko imaju mogućnost, a mi imamo jako dobru saradnju sa Gradom Nišom. Prošle godine smo imali jednu veliku manifestaciju na Bubnju, 80 godina od Antifašističkog ustanka u Srbiji“, kazao je Anđelko Milićević, član Predsedništva SUBNOR – a Srbije i koordinator za jugoistočnu Srbiju i Rasinski okrug.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com