DruštvoEkonomija

PREDSEDNIK SRBIJE: Očekujem fantastičnu vest za Niš

„Nišlije imaju razloga za radost i srećan sam zbog toga. Aplaudiram ljudima koji su vodili razgovore i pregovarali, to će biti velika vest za Niš“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Nišu početku radova na izgradnji fabrike Palfinger i tom prilikom istakao da za 20 do 25 dana očekuje fantastičnu vest za Niš.

 

“Ne mogu da kažem, ako se izjalovi biću kriv, ali teško da se izjalovi jer smo mnogo već prešli u pregovorima sa  jednom velikom kompanijom, sigurno najrenomiranijom i najvećom. Ako to uspemo eto nas da vas obavestimo za mesec dana. Velika vest za Niš”, rekao je predsednik Vučić i dodao da Nišlije imaju razloga za radost i da je zbog toga mnogo srećan.

Vučić je kazao da u odnosu na period od pre 10 godina u Nišavskom okrugu danas imamo 29.000 zaposlenih više i 43.000 nezaposlenih manje. Palfinger je 9 fabrika u Nišu u kojoj Vučić polaže kamen temeljac, a kako je istakao bilo je mnogo pogona kojima nije prisustvovao.

“Niš je promenio svoj krivotok. Prosečna plata u Nišu je bila 330 evra pre 10 godina, a u junu mesecu ove godine 699 evra. Ogromne promene i ogromne razlike. I znam da nije dovoljno, zato ćemo da nastavimo da se borimo i da radimo”, istakao je Vučić.

Kada je infrastruktura u pitanju, Vučić je zaključio da su Niš i Čačak dva grada koja su najviše dobila. Podsetio je da se trenutno radi na brzoj pruzi Niš-Brestovac, zatim brza pruga Niš-Beograd i Niš – Dimitrovgrad. Završen je auto-put prema Severnoj Makedoniji, prvi put premostili Grdeličku klisuru, završen je auto-put prema Bugarskoj, kazao je Vučić danas u Nišu i dodao da očekuje razvojni centar u Nišu gde će biti šansa za mlade ljude koji će da vide mogućnost u svojoj zemlji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Два изузетна српска астронома др. Милан Ћирковић и др. Лука Поповић потврдили у да сам 11 септембра око 19 часова заиста ручним телескопом осматрао Нишимура комету.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com