Društvo

Predsednik Srbije najavio nove invensticije u Nišu i Jugu Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je  na otvaranju prve deonice „Autoputa mira“ kod Merošine, nova ulaganja u jug i istok Srbije, dolazak novih investitora u Niš i početak radova na pruzi od Niša do Brestovca, ali i od Niša do Dimitrovgrada.

Predsednik Vučić je rekao u obraćanju okupljenima da smo jug i istok Srbije svi zajedno potcenjivali, a ne zna se šta je lepše od tog dela zemlje. Najavio je da će u Nišu uskoro biti položen kamen temeljac za novu fabriku koja će zaposliti 375 ljudi, i dodao da se očekuju i druge važne investicije u tom kraju.

„U Nišu u septembru polažemo kamen-temeljac za novu fabriku, gde će biti 375 radnih mesta. Za Niš imamo potencijalna četiri nova investitora. Očekuju se i druge važne investicije u ovom kraju, moramo da gradimo i radimo da bi povećali rast i da nastavili taj tempo i da bismo smanjivali razliku sa EU“, rekao je predsednik i dodao da će država nastaviti da ulaže u pet okruga, u Toplički, Nišavski Pirotski, Jablanički i Pčinjski.

Od evropskih grantova se finansira i pruga Niš-Dimitrovgrad. U okviru ovog projekta nalazi se i dugoočekivana obilaznica oko Niša i izmeštanje pruge iz grada.

 

„Važno je da ojačamo ovaj deo naše prelepe zemlje, da Toplicu ojačamo, i zato ćemo ovde da gradimo i od ovog mesta pun profil auto-puta do Kuršumlije“, dodao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da država već pomaže radove na niškom Aerodromu “Konstantin Veliki“, gde se ulaže 1,1 milijarda evra, da se ulaže i u kompleks Medijana, koji je ove godine posetilo više od 50.000 turista.

„Dobro je da ljudi ne žive u prošlosti, za koji dan kreće put Niš–Brestovac, kao i Niš–Dimitrovgrad i kružna obilaznica oko Niša. Imate auto-put do makedonske granice do bugarske granice, a imaćete pun profil i do Prokuplja i do Kuršumlije“, rekao je Vučić.

Meštani na štandu Merošine rekli su da bi im značilo da se izgrade neki sadržaji na Oblačinskom jezeru, na šta je Vučić rekao da će sa Žiofreom posetiti to jezero da vidi može li tamo nešto da se napravi.

Na štandu Prokuplja meštani su u razgovoru sa Vučićem istakli da im je neophodan novac za osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ i “ 9. oktobar“.

Vučić je obišao i štand Opštine Žitorađe, gde se upoznao sa lokalnim proizvodima, dok je kod štanda Opštine Blace probao lokalno vino i pohvalio „prokupac“, a na kraju je posetio i štand Kuršumlije.

Na štandovima koje je obišao meštani su izložili lokalne proizvode, sokove, pite, vina, ajvar.

Na kraju je razgovarao i sa radnicima „Štrabaga“ koji rade na izgradnji ovog auto-puta i poručio da će, pošto je sklopljeno dosta ugovora, biti posla za njih, a i da će im plate biti veće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com