EkonomijaPolitika

Predsednik Skupštine Grada: Usvojen završni račun za prošlu i prvi rebalans za ovu godinu

Na dnevnom redu 32. redovne sednicne Skupštine Grada našla se ukupno 21. tačka dnevnog reda, a predsednik Skupštine Grada, dr Boban Džunić kao najvažniju izdvojio je tačku o usvajanju završnog računa za prethodnu godinu, u skladu sa zakonom o budžetskom sistemu.

Prema njegovim rečima, odluka o  završnom budžetu za prethodnu godinu je usvojena i iskazana je realizacija prihoda u odnosu na planirani obim budžeta u procentu od 95%, tako da su ostvareni prihodi uvećani za nekih 850 miliona u odnosu na 2021. godinu.

Foto: Niške Vesti

“U prošlogodišnjem budžetu najveće iznos sredstva bio je opredeljen za potrebe građana, za socijalnu, dečiju zaštitu, obrazovanje, kulturu, komunalnu delatnost i poboljšanje infrastrukture. Što se tiče rebalansa budžeta, ovo je prvi rebalans u 2023. godini, zapravo, radi se sa potrebama direktnih i indirektnih korisnika budžeta Grada. U odnosu na osnovni budžet koji je iznosio 13 milijardi za tekući budžet, ovim rebalansom naš budžet uvećavamo za 979 miliona 663 hiljade dinara, tako da će budžet Grada u ovom momentu iznositi 13 milijardi 509 miliona 550 hiljade dinare. Najveći udeo u ovom budžetu ima gradska uprava za društvene delatnosti i to jednu trećinu ukupnih sredstva, odnosno pet milijardi dinara”, ističe dr Džunić.

Dr Džunić kao drugi po veličini budžet direktnih korisnika novodi budžet Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

“Budžet KLER- a je opredeljen ovim rebalasom u visini od četiri milijarde”, navodi predsednik Skupštine i dodaje da je gradska uprava za komunalne delatnosti zauzela treće mesto po visini svog budžeta koji je reprogramiranim rebalansom iznosi dve milijarde 840 miliona”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com