Društvo

Predsednik Skupštine Grada podelio paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica

Povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine, predsednik Skupštine Grada, dr Boban Džunić uručio je danas paketiće mališanima iz socijalno ugroženih porodica i porodicama sa jednim roditeljem u prostorijima Centra za socijalni rad “Sveti Sava”.

 

Prema rečima, dr Džunića, Grad Niš će se truditi da deca budu radosna ne samo danas već i svakog dana u narednim godinama.

„Nabavili smo oko 100 paketića i zahvaljujem se Centru za socijalni rad i direktoru Zoranu Joviću, jer nam je omogućio da deci sa liste socijalno ugroženih i jednoroditeljskih porodica podelimo paketiće. Naš zadatak je da svoj deci izmamimo osmeh na lice i radost u duši i srcu. Ta njihova toplina i dečiji osmeh nama puno znače. Trudićemo se da, ne samo u ovom danu, već u svim danima narednih godina svoj deci omogućimo da budu srećna,  radosna i vesela, što će nam samo dati novi elan za dalji rad“,  ističe dr Džunić.

Pomoćnica direktora Centra za socijalni rad Lidija Stanković kaže da su za ovu priliku izabrana deca iz najugroženijih porodica, jer oni žive za ovakve trenutke.

„Za ovu priliku smo izabrali decu iz najugroženijih porodica, oko 100 dece je u pitanju. Oni su presrećni i oni žive za ovakve trenutke, jer u njihovim životima vrlo su retki trenuci nekog izobilja. Za decu je izobilje kad su okruženi igračkama i slatkišima. U ime svih tih porodica se zahvaljujem predsedniku Skupštine Grada što se setio te dece“, kazala je ona.

Kako navode, trenutno se na evidenciji Centra za socijalni rad nalazi 5.900 porodica, koje primaju novčanu socijalnu pomoć.

Oko 100 mališana je dobilo svoj novogodišnji paketić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com