Politika

Predsednik Skupštine grada Niša obišao Srpsko-ruski humanitarni centar

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić posetio je 19. februara, Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu. Ovim povodom, održan je radni sastanak sa rukovodstvom SRHC-a, direktorom Bojanom Kostićem i v.d.kodirektorom Olegom Ganijevim sa saradnicima.

Na sastanku su prezentovani kapaciteti i potencijali Srpsko-ruskog humanitarnog centra i razmatrani pravci daljeg razvoja i saradnje između grada Niša i SRHC-a po pitanjima edukacije i obuke kadrova, prevencije i reagovanja u okviru sistema zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama i daljeg razvoja.

Predsednik Džunić je obišao kompleks SRHC-a i upoznao se sa resursima Centra: nastavnim kabinetima, materijalno-tehničkim rezervama, izložbenom salom, Centrom za prognoziranje i modeliranje, nastavno-trenažernim kompleksima „Šturm“ i „Stazom spasioca“.

Na sastanku je razmatrana mogućnost da grad Niš pomogne proširenje prostornih kapaciteta SRHC-a, čime bi se otvorile nove mogućnosti u radu, a postojeće aktivnosti dodatno unapredile.

Srpsko – ruski humanitarni centar je međuvladina neprofitna humanitarna organizacija nastala na osnovu sporazuma Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije, 25. aprila 2012. godine u Nišu sa ciljem da obezbedi humanitarno reagovanje za vanredne situacije i rešavanje drugih profilnih zadataka na teritoriji Republike Srbije i drugih balkanskih zemalja.

[meta_gallery_slider slider_height=“500″]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com