Politika

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić :Tražiću demanti navoda lista Kurir zbog grubih neistina iznetih na moj račun

Predsednik Skupštine grada Niša, dr Boban Džunić, oglasio se danas povodom objavljenog novinarskog teksta u današnjem izdanju lista Kurir, u kom se navodi da se i on odriče pomoći od 40. 000 dinara koju dobijaju funkcioneri radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem zimskom periodu.

Predsednik dr Džunić navodi da mu je zbog toga što je u ovom listu napisano, naneta ogromna šteta i da je njegova izjava data drugim medijima a ne i listu Kurir, netačno interpretirana.

“U današnjem izdanju lista Kurir iznete su neistine i navedeno je da sam se i ja odrekao takozvane finansijske pomoći za prevazilaženje energetske krize koju funkcioneri u Nišu navodno treba da prime ili su je primili, pa se sada toga odriču. Kao što sam i u prethodnoj izjavi medijima naveo, u svojstvu funkcionera Srpske napredne stranke, rekao sam da niko od funkcionera ove strane i onih koje je i predložila, neće primiti tu vrstu pomoći, jer su me tako obavestili”, objašnjava predsednik Skupštine Niša.

On ističe da nije u stalnom radnom odnosu u Skupštini grada i da samim tim ne ispunjava potrebne uslove za dobijanje ove vrste pomoći, te je nije ni primio a samim tim se nije naknadno iste ni odrekao.

,,Ja, Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša nisam u stalnom radnom odnosu u Skupštini Niša, prema tome, meni ni ne pripada ta vrsta pomoći. U listu Kurir je navedeno da sam se ja odrekao te pomoći, onda kada je ta informacija dospela u javnost. Mislim da je to jedna velika neistina.  Pitam da li je ovo iz neznanja ili zlonamerno napisano u danasnjem listu Kurir. Cenim taj list, ali insistiram da isprave ovu grešku”, poručuje dr Boban Džunić.

Podsetimo, on je kao član Glavnog i gradskog odbora SNS rekao da niko od funkcionera te partije neće primiti, odnosno odreći će se ove vrste pomoći. Rekao je da ta odluka nije ničija naredba, samovolja, nije ni stav stranke, jer stranka ne može da ima stav da se neko odrekne nečega što je po Zakonu pripadajuće svakom zaposlenom licu pa i funkcioneru. To je stav i volja tih ljudi, zaključio je tada Džunić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com