Društvo

Predsednik Skupštine Grada Niša doc. dr Boban Džunić na Svetosavskoj Akademiji

U Domu vojske sa blagoslovom vladike Arsenija, održana je svečana akademija uoči praznika Svetoga Save, prvog Arhiepiskopa srpskog i prosvetitelja.

Sala Doma vojske bila je popunjena do poslednjeg mesta narodom koji je uživao u pažljivo odabranom programu.

Na samom početku nastupio je Vojni orkestar Niš, koji je nedavno dobio najviše priznanje grada Nagradu “11. januar”. Na samom početku okupjene je pozdravio episkop niški Gospodin Arsenije.

Besednik ovogodišnje Akademije bio je Svetislav Božić, akademik, univerzitetski profesor i kompozitor. U bogatom porgramu nastupili su i članovi NCPD “Branko”.

Akademiji su prisustvovali komandant Кopnene vojske general Milosav Simović, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetković, načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović, zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović kao mnogi drugi političari, profesori fakulteta, dekani i brojne Nišlije.

Predsednik Skupštine Grada doc. dr Boban Džunić prisustvovao je Akademiji i još jednom ukazao na važnost poštovanja Savindana.

Predsednik Skupštine Grada NIša doc. dr Boban Džunić, zamenica gradonačelnice NIša Dušica Davidović, načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović

“Bitno je očuvanje srpskih svetinja i običaja, identiteta stare Srbije i nasleđa Nemanjića, srednjovekovne srpske dinastije koja je ostvarila najveće proširenje srednjovekovne Srbije. Životno delo Svetog Save viševekovna je civilizacijska vrednost – ne samo što je postavio pravne i duhovne stubove državnosti i savremenog školstva, nego je i u društveno-humanitarnim oblastima zdravstva i socijalne zaštite bio vizionar, pokretač i osnivač.

Na nama je da istrajemo na putu usavršavanja obrazovnog sistema i na pravi način očuvamo prosvetiteljsku tradiciju. Istrajnost na putu daljeg usavršavanja obrazovnog sistema jeste pravi način da dostojno nastavimo najbolje prosvetiteljske tradicije”, istakao je doc. dr Džunić i poručio učenicima da im svetli primer svetosavlja bude nadahnuće u učenju i sticanju znanja”, poručio je predsednik Skupštine Grada Niša.

Prijatelji Akademije su Grad Niš i Komanda Kopnene vojske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com