Društvo

Predsednik Skupštine Grada: Iz slavnih stranica naše istorije učimo kako se čuva sloboda, mir i stabilnost naše države

Polaganjem venaca na spomenik oslobodiocima Niša u centru grada i na spomenik sovjetskim vojnicima ispred logora “Crveni krst” u Nišu je obeležen Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Vence su položili u ime Grada Niša predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić, zamenica gradonačelnice Dušica Davidović,  kao i predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Vojske, Policije, Nišavskog upravnog okruga, Srpsko-ruskog humanitarnog centra i brojnih udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova.

“Danas obeležavamo Dan pobede nad fašizmom, dan kada je postavljen temelj za stvaranje humanijeg i pravednijeg sveta, a zadatak svih nas je da se sa pijetetom odnosimo prema svim žrtvama i da iz slavnih stranica naše istorije učimo kako se čuva sloboda, mir i stabilnost naše države”, istakao je predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić.

Dan pobede nad fašizmom je dan kada je Nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko meseci kasnije bezuslovnom kapitulacijom carskog Japana posle tragične upotrebe A-bombe u Hirošimi i Nagasakiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. O, hvala ti veliki postovaoce srpske istorije ! Da tebe ne bese, ne bismo znali za dan Pobede ! Prosveli nas !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com