Politika

Predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić: Niš stagnira, treći grad u Srbiji zaslužuje bolje!

Predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić rekao je u Nišu da grad ovakve veličine i svetle prošlosti zaslužuje bolje i nada se da će nakon izbora skupštinski saziv izgledati drugačije. On je rekao da je zadovoljan trenutnim radom odbora njegove partije u Nišu, jer je nakon što je izabrala novog poverenika Tihomira Perića, formirala sve Opštinske odbore i spremno čeka izbore.

Ova partija nosi naziv Ruska, ali je okrenuta u svom programu ka svima. Na izborima očekuje najviše glasova od Srba Rusofila. U odnosu na popis od pre 11 godina, kada se nešto više od 3.200 stanovnika Srbije izjasnilo da su ruske nacionalnosti, na poslednjem taj broj je preko 10.224.

„Ovo je stranka ruskih potomaka, novih Rusa koji su došli ovde i osnovali neki biznis, žena koje su zasnovale bračni odnos u Srbiji, ali pre svega Srba rusofila. Mi nismo menjali naše ciljeve od kada smo osnovani, a to je ne NATO, ne Evropska unija, već ekonomski i vojni savez sa Rusijom. Protiv smo i neutralnosti, jer smatramo da to može da bude pogubno za malu zemlju“, izjavio je on za Niške Vesti.

Predsednik Ruske stranke kazao je da sve više ruskih porodica dolazi u Srbiju i ovde kupuju imanja. Nije mali broj ni penzionera koji u Moskvi izdaju stan za visoke novce i ovde kupuju vikendicu i žive miran život. On je podsetio i da je 1920. godine u Srbiju izbeglo 50.000 Rusa za vreme njihovog grđanskog rata.

„To je bila siva eminencija. Najveća zdanja su oni projektovali, čak je i prvi balet tako došao u tada siromašnu Srbiju. Mi pozdravljamo i dolazak novih Rusa, ali da bi se učestvovalo u izbornom procesu moraju da imaju naše državljanstvo i glasačko pravo, što nema većinski broj njih. Stranka se zato zalaže za njihova manjinska prava, odnosno da što pre dobiju naše državljanstvo. Imaju problem i sa nostrifikacijom diploma, žene koje su udate za naše radnike i dobile su ovde decu, plaćale su ovde porođaj jer namaju zdravstvenu zaštitu“, istakao je Nikolić i dodao da se ova partija zalaže i za učenje ruskog jezika u školama, jer ako je u Americi to najizučavaniji jezik, zašto ne bi bio u Srbiji.

On je rekao da je na osnovu razgovora sa građanima Niša saznao da je situacija sa infrastrukturom u lošem stanju, građani se žale najviše na stanje putne mreže, i na činjenicu da se sredstva utroše, ali se radovi ne urade kvalitetno.

„Nezamislivo je da najveća stranka u Nišu nema predsednika Gradskog odbora. Vidno je da Niš stagnira i da je potrebna neka sveža krv. Mi se nadamo da ćemo na sledećim izborima, kao Ruska stranka, kao jedna patriotska stranka, ali kao neko ko najviše voli Srbiju biti zastupljeni u većoj meri u Skupštini Niša“, zaključio je Nikolić.

Inače, ova partija je pre četiri meseca promenila poverenika Gradskog odbora u Nišu. Imenovan je Tihomir Perić, koji će obavljati i funkciju poverenika za Nišavski okrug. Do promene je došlo jer nisu bili zadovoljni radom prethodnog predsednika Gradskog odbora Milana Krstića, koji je čak ovu partiju uveo i u sudski spor zbog iznajmljenih, a neplaćenih gradskih prostorija.

Ruska stranka u Skupštini grada Niša i u Gradskim opštinama ima ukupno tri odbornika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ajde,bre,ne foliraj, dal mislis da smo svi,sto gazimo ovaj asvalt budale !
    Dajes podrsku i republickoj i korumpiranoj gradskoj vlasti !

  2. Najveći broj Rusa koji živi trenutno u Srbiji su oni koji su pobegli od mobilizacije i ekstremnog siromaštva sami ili sa svojim porodicama. To su prevashodno mladi i visokoobrazovani ljudi kojima se ovde sve smučilo, ponajviše ovdašnja korumpirana vlast i surova diktatura. Njih sigurno nećete privući sa Putinovim slikama, sklanjajte to!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com