Društvo

Predsednik opštine Pljevlja gost gradonačelnice Niša

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ugostila je u Gradskoj kući ovog vikenda Darija Vraneša, predsednika Opštine Pljevlja u Crnoj Gori koji je sa saradnicima prisustvovao centralnoj svečanosti obeležavanja Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Nišu.

Gradonačelnica Niša je sa gostima razgovarala o mogućoj budućoj saradnji u oblasti turizma i kulture.

Sotirovski je upoznala predsednika Opštine Pljevlja sa privredom Niša i sa planovima i ciljevima koje je potrebno realizovati u narednom periodu.

Srbin je Srbin, bez obzira na to gde živi. Jako mi je drago što sam imala priliku da se sretnem sa predsednikom Opštine Pljevlja, u kojoj živi veliki broj ljudi koji se izjašnjava kao Srbi i imali smo prilike da razgovaramo o budućoj saradnji. Dakle, najpre kao dobar domaćin, a potom i mogućnost da razgovaram sa Srbima koji žive u Hrvatskoj. To je prava prilika da bolje upoznaju naš grad, već i prilike koje već vladaju u našem gradu. Na čemu radimo, na čemu se zasniva naša politika, istakla je  gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Predsednik Vraneš je istakao da se nalazi na čelu Opštine sa 26.000 stanovnika. U opštini su Srbi većinsko stanovništvo, a od kada se on nalazi na čelu Pljevlje, od pre tri meseca, na svim opštinskim institucijama istaknuta je srpska trobojka koja se vijori i danas.

“Mi Pljevljaci smatramo da nema nikakve razlike između Srba u Budvi, Nevesinju, Pljevljima, Novoj Varoši, Nišu, Orahovcu, Skoplju, tamo gde žive srpski narodi. Imao sam izuzetno dobar i koristan razgvor sa gradonačelnicom Niša. Pričali smo o gradu Nišu, njegovoj isotriji, infrastrukturi i posebno me raduje koliko se Niš razvio poslednjih deset godina privredno, kulturno, ekonomski”, kaže predsednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com