Merošina

Predsednik Opštine i njegovi saradnici članovi državne delegacije u Vukovaru

Državna delegacija republike Srbije koju je predvodio Miloš Vučević, izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u kojoj su između ostalih bili i predstavnici opštine Merošina, prisustvovala je svečanoj akademiji povodom dvadesetdvogodišnjice Zajedničkog veća opština, koja je održana u Vukovaru.

Delegaciju opštine Merošina činili su predsednik opštine Saša Jovanović, njegov pomoćnik Jovica Milovanović i Jovica Marković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Na svečanosti u Hrvatskom domu prisustvovao je veliki broj zvaničnika, kako iz opština koje pokriva ZVO, tako i iz Srbije

Za Srbiju ne postoji veći interes od očuvanja mira i stabilnosti u region, bržeg povratka Srba na svoja ognjišta u Hrvatskoj i poštovanja srpske nacionalne manjine u toj državi, glavne su poruke sa Zajedničkog veća opština.

Delegaciju Nišavskog upravnog okruga predvodila je načelnica Dragana Sotirovski, a pored naših predstavnika, Zajedničkom veću, prisustvovali su i  predstavnici opština Svrljig i Gadžin Han.

U svojstvu izaslanika predsednice Vlade Republike Srbije svečanosti u Vukovaru prisustvovao je i sekretar Ministarstva uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, koji je ujedno i predsednik Međuvladinog mešovitog odbora Srbije i Hrvatske za rešavanje pitanja srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji.

Zajedničko veće opština, čiji je predsednik Srđan Jeremić, je telo koje usklađuje interese srpske etničke zajednice u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-sremačke županije, koordiniše prava i daje inicijative i predloge prema institucijama vlasti u Republici Hrvatskoj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com