Društvo

Predsednik GO Niška Banja zadovoljan postignutim, Banji se vraća stari sjaj

Predsednik opštine Niška Banja, Dušan Živković u svom ekspozeu istakao je da je rukovodstvo ove opštine zadovoljno postignutim rezultatima koji su postignuti u dvogodišnjem mandatu.

“Krenuli smo turbulentno pored Kovida, znamo da je Institut “Niška Banja”  bio kovid bolnica. Pored svega toga, zadesile su nas i dve poplave krajem januara. Da nije bilo inicijative Grada ka Republici ne bismo mogli da rešimo ovaj problem na uspešan način. Tada je negde oko 1, 5 kilometara Kutinske reke adektvatno sanirano. Naravno, to nije trajno rešenje, a prema Planu detaljne regulacije treba se izmestiti, ali u tom trenutku je to bilo jedino svrsishodno rešenje kako bi meštani mogli da bezbedno dočekaju proleće”, objašnjava Živković.

On je govorio o započetim projketima koji bi koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine i podsetio na najveću investiciju, akva – park, za koji kaže da je istorijski momenat, a koji se gradi na teritoriji ove opštine. Bilo je reči i o uspešno realizovanim projektima u obližnjim selima.

Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja se posebno ponosi time što se banji polako vraća stari sjaj koji je nekada imala.

„Akva park koji se gradi dovešće nam puno turista i vratiti nas na turističku mapu Srbije, sanirana je Kutinska reka, odobren nam je veliki broj vaučera za letovanje. Radi se sanacija puteva prema selima oko Niške Banje, zahvaljujući Gradu Banja je povezana sa auto-putem što je, takođe od značaja za turizam. Veliku pažnju poklanjamo energetskoj efikasnsoti“, istako je Živković.

Put od magistrale do samog ulaza u selo Sićevo čija deonica puta iznosi 1, 8 kilometara, takođe je uspešno realizovan, kaže Živković.

Osvrnuo se i na dugogodišnje probleme u selu Prosek, gde je na lokalnom putu koji vodi do škole sanirano klizište, uz pomoć Republike Srbije, a najavio je i sanaciju klizišta u selima Gornja i Donja Studena.

“Očekujemo da Grad aplicira za rehabilitaciju celog puta od Jelašnice, a kada se dobije da se sanira još jedno klizište.”

Kao jedan od najznačajnih projekata, izdvaja spojnicu autoputa sa Koridorom 10.

“Za projekat vode “Koridori Srbije” , čiji je rok sedam meseci, a očekujemo da od oktobra Niška Banja konačno može da razvije i taj tranzitni turizam, kako bi uspeli da ispratimo sve potencijalne turiste koji idu ka Istoku i Zapadu i obratno i budu naši gosti”, kaže on.

Osnovna škola Ivan Igor Kovačić koja se nalazi u Niškoj Banji, izgrađena 1963. godine, dobiće još par novih učionica.

Živković je podsetio da je kompletno zamenjena i čitava stolarija kako bi škola dobila potpuno novi izgled.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Очекивао сам да грађани изразе задовољство постигнутим резултатима уз извештај о утрошеним парама . Тај извештај би био релевантан зато што су они извршиоци , сервисери потреба грађана .

  2. Gde je dugo najvljivano Kuliste i otvoreni bazeni sa toplom vodom,gde je pocetak renoviranja hotela Srbije i Ozrena pa i Partizana? Gde su kulturne i sportske manifestacije,ne racunajuci ove etno susrete koji su svake godine.Trenutno je neki turnir u futsalu,koji apsolutno nigde nije izreklamiral,niti moze neko da sazna kad se igraju utakmice,ko su ucesnici,nikakav marketing.Gde je zaposljavanje banjske dece u IMI ili dece iz opstine Niska banja,kako je najavljivano? Trenutno radi manje od 20% radnika iz banjske opstine a izgleda da je primarno za zaposljavanje ako si clan SNS-a.

  3. Pogotovu se vratio sjaj Srbiji i Partizanu… Nije li te sramota !! Mene bi bilo…

  4. Da, ali nikako da spomene dugogodišnji problem u Radikinoj Bari na 2 km ob Banje, do koje je put u strašnom stanju, a celo naselje je bez vode i kanalizacije. Inače, ovo mesto predstavjaju kao etno naselje?

  5. Niska Banja je poslednjih godina na zacelju u svakom smislu. Programima, gostima, prilazu, hotelima!!! Nije znacaj banje da li je bio koncert I ko je nastupio, nego celogodisnja ponuda! U opstini Nista banja postoji kamenolom koji se neadekvatno eksploatise (sto brze I sto vise) pa seljani Ostrovice dan I noc udisu prasinu!!! A bila je banja br.2, odmah iza Vrnjacke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com