Hronika

Predrag (29) priznao da je sekirom udario brata od strica

Predrag Lazić (29) iz sokobanjskog sela Resnik kome su u Višem sudu u Nišu sudi za pokušaj ubistva brata od strica Jovana Lazića 25. avgusta prošle godine, u završnici suđenja promenio je odbranu i priznao da ga je sekirom udario brata u leđa.

Na prethodno održanim ročištima Predrag je negirao da je krivicu i isticao da je Jovan tokom tuče pao na sekiru i tako se povredio. Više javno tužilaštvo u završnoj reči zatražilo je da mu se izrekne kazna zatvora od najmanje sedam godina, dok je Predragova odbrana predložila da se delo prekvalifikuje te da se Lazić osudi ili za prekoračenje nužne odbrane ili za tešku telesnu povredu. Predrag je kroz suze kazao da se mnogo kaje te da je brata umalo ubio braneći oca koji mu je, kako je kazao, jedina porodica jer je odrastao kao jedinac, bez majke, dede i babe.

“Do tuče je došlo u hodniku gde smo se tada nalazili ja, Predrag i moj otac. Brat me je obema rukama udario u grudi zbog čega sam pao na pod. Upitao sam ga zbog čega me bije, a on je odgovorio da je to zbog imanja. Zatim je na isti način udario i mog oca.Tada mi je pao mrak na oči, počeo sam da se rvem sa Jovanom, pali smo najpre preko klupe pa na zemlju. On je mnogo jači, oborio me je i uhvatio za obe ruke. Dok je bio na meni izvukao sam levu ruku i udario ga po leđima nečim što sam dograbio, Tada nisam ni znao da je to sekira, shvatio sam da je ozbiljno povređen tek kada sam video tragove krvi”, kazao je Predrag.

Objasnio je da je Jovanova porodica htela da prikrije tuču s obzirom na to da je on već imao dve uslovne osude pa su se bojali da će otići u zatvor.

“Jovanova majka a moja strina mi je kazala da je on nasilan kad je pijan te da već ima uslovne osude zbog nasilja prema njima i prema devojci, pa smo se dogovorili da ne zovemo policiju. Međutim, kako je Jovanu bilo lose pozvali su Hitnu pomoć i tako se sve saznalo”, opisao je Predrag događaje zbog kojih je u pritvoru.

Dodao je da se mnogo kaje i da nije imao nameru da ubije Jovana, već da odbrani oca za kojeg je mnogo vezan. Viši javni tužilac Aleksandar Kaličanin ipak je smatrao da je Predrag učinio teško krivično delo i zatražio minimalnu kaznu od sedam godina robije.

“Smatramo da smo dokazali da je optuženi učinio delo za koje se tereti, to je potkrepljeno i njegovim delimičnim priznanjem, zatim iskazima oštećenog i njegove majke. Tražimo najmanje sedam godina zatvora”, rekao je Kaličanin.

Minja Pantić Cvetković, Predragov branilac smatrala je da mu treba izreći blažu kaznu.

“Osporavamo činjenično stanje i pravnu kvalifikaciju dela, smatramo da se ovde može govoriti o prekoračenju nužne odbrane ili teškoj telesnoj povredi. Treba uzeti u obzir da je sukob izazvao Jovan, zatim da je Predrag priznao delo te da je odrastao u teškim uslovima. Od porodice ima samo oca koji je sa njim posle ovog događaja prestao da kontaktira”, kazala je Pantić Cvetković. Sudija Višeg suda Mirko Drašković zakazao je objavljivanje presude za 24. novembar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com