Društvo

Predložite mlade i talentovane ljude za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i Centra za inovacije „ITKonekt“ poziva zainteresovane pojedince i institucije da predlože kandidate za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“.

Konkurs je otvoren do 1. oktobra, a svi zainteresovani mogu svoje kandidate prijaviti slanjem formulara na mejl adresu: sma.nominacije@gmail.com

„Nastavljamo tradiciju nagrađivanja budućnosti naše lepe Srbije. Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ osnovana je sa idejom da se podrže mladi i talentovani ljudi“ – ističe Jovan Milić, inicijator i utemeljivač nagrade i dodaje: „Konkurs je otvoren do 1.10.2022. ali ohrabrujemo predlagače da ne čekaju poslednji dan za prijavu, već da svoje prijave šalju već sada. Iako je leto, mladi ljudi ne odmaraju već osvajaju brojne nagrade na domaćim ili međunarodnim takmičenjima. O laureatima, kao i prethodnih godina odlučivaće osmočlana komisija.“

Foto: Humanitarna organizacija „Nađi Raula”

Pomenuta nagrada dodeljuje se u šest kategorija i to: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, institucija godine i specijalno priznanje. Svake godine se dodeljuja i Plakete mira, pojedincima koji svojim radom poboljšavaju položaj mladih, ali i medalja humanosti. Nagrade se dodeljuju učenicima, studentima i mladima do 35 godina starosti.

„U šest zvaničnih kategorija i u dve specijalne kategorije, svake godine javnosti predstavljamo budućnost Srbije. Srećni smo da se naša porodica laureata svake godine sve više širi. Ovog 15. novembra dodeljujemo nagrade po četvrti put i tek smo na početku, tek kada naši naslednici u porodici budu dodeljivali nagrade, znaćemo da smo uspeli“ – zaključuje Milić.

Foto: Humanitarna organizacija „Nađi Raula”

Podsetimo, Svetislav Milić, rođen je 9.10.1936. godine u Jasenici (opština Žitorađa), gde je i završio osnovnu školu. Nakon toga upisuje Vojnu školu tadašnje FNRJ. Na doškolovanju u Banja Luci je bio par godina, upravo u tom gradu je upoznao i svoju devojku, kasnije suprugu Ljubicu. Službovao je u velikom broju gradova, te je celu svoju porodicu selio za Kovilovo, Negotin, Sisak, Leskovac i poslednji put za Niš, gde ostaje do svoje smrti. U penziju odlazi kao stari zastavnik. Dobitnik je velikog broja odlikovanja koji su mu dodeljeni za vojne zasluge. Uvek je svojoj porodici govorio da budu korisni zajednici i da pokušaju da pomažu, te je učestvovao i u radnim akcijama. Čitavog radnog veka se borio za pravdu, istinu i ljudska prava i to u zemlji, gde nije smelo mnogo toga da se govori. Preminuo je 11.11.2004. u Vojnoj bolnici u Nišu, a uz dozvolu njegove porodice formirano je priznanje sa odgovarajućim sloganom: „Mladima od srca“.

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ prvo je priznanje ovakvog tipa u Srbiji. Konkurs za ovogodišnju dodelu nagrada otvoren je do 1.10.2022. , a ceremonija uručenja nagrada zakazana je za 15. novembar u 12.00h.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com