Ekonomija

Predloženo drastično umanjenje naknada za oglašavanje

Na inicijativu predstavnika Regionalne privredne komore Niš, članova Privredno-ekonomskog saveta Grada Niša, Kluba privrednika “Naissus”, Opšteg udruženja samostalnih privrednika i zanatlija Niš i drugih formalnih i neformalnih udruženja, a uz podršku Grada, doneta je odluka o drastičnom smanjenju taksi za oglašavanje na javnom prostoru privrednicima koji posluju na teritoriji Niša.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da će, prema predlogu, naknada za reklamne nalepnice sa unutrašnje spoljašnje i strane poslovnog objekta, za displeje i svetleće natpise, samo sa unutrašnje strane, biti ukinuta, dok će cena oglašavanja firmi na javnim površinama biti umanjena za 95 odsto. Na mestima za oglašavanje po ugovoru takse će biti smanjene za čak 99 odsto.

Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore rekao je da je ovakva odluka o umanjenju taksti prva za koju on zna.

“Bilo je i otpora na političkom i administrativnom nivou u gradu, ali se gradonačelnik Darko Bulatović založio za ovo rešenje. Ovo ne treba da bude presedan, već praksa, te bi bilo dobro da i druge opštine na teritoriji Regionalne privredne komore smanje ili ukinu takse”rekao je Milićević.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Ranđelović smatra da će ovaj potez stvoriti bolji poslovni ambijent u gradu.

“Procenili smo da ovi parafiskalni nameti opterećuju privrednike i tendencija države je da se takse ukidaju, te smo se odlučili na ovaj potez, jer radimo na poboljšavanju poslovnog ambijenta sa Klubom privrednika i Regionalnom privrednom komorom, kao i sa poslovnim udruženjima” , istakao je Ranđelović.

Iz Regionalne privredne komore poručili su da će, ukoliko se ova odluka usvoji, Niš postati grad sa najnižim taksama u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com