Društvo

Predavanje o prvoj pomoći i pešačenje pored Nišave

Planinarsko društvo „Preslap“ organizuje u nedelju, 28.marta 2021.godine, edukativno-rekeativnu akciju, koja obuhvata predavanje o prvoj pomoći i pešačku turu pored leve obale Nišave. Ciljevi ove akcije su upoznavanje sa osnovama pružanja prve pomoći i promocija pešačenja, kao osnovnog pokreta čoveka i najzdravije aktivnosti, kažu planinari.

 

„Važno je da svi građani imaju osnovna znanja o pružanju prve pomoći, a isto tako važno je i da i u svakodnevnom životu što više hodaju. Takođe, u slobodno vreme građani bi trebalo više da se bave rekreacijom i sportom“, isitču.

Akcija počinje u nedelju, 28.marta 2021.godine, u 08:30 sati, na keju na levoj obali Nišave, kod mosta u Ulici vojvode Mišića, na košarkaškim terenima. Pešačka tura, u prvom delu, izvodi se uz levu obalu Nišave, sve do mosta u naselju Brzi Brod, i duga je 5,5 kilometara.

„U 10 sati, na livadi pored mosta u Brzom Brodu, održaće se predavanje o prvoj pomoći, koje će sadržati teorijski deo, praktični deo sa primerima i vežbama, kao i uključivanje slušalaca i odgovore na pitanja. Poseban akcenat staviće se na prvu pomoć za planinare. Predavač je dr Vedrana Popović, lekarka urgentne medicine, članica Planinarskog društva „Preslap“, zaposlena u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Prokuplje. U predavanju i praktičnim primerima, dr Vedrani Popović pridružiće se i trojica vodiča Planinarskog društva „Preslap“ – Vladimir Mitrović, Slobodan Vasković i Milan „Lane“ Stojilković“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Po završetku predavanja, sledi povratak u Niš, istom trasom, kraj leve obale Nišave, a u Niš se učesnici mogu vratiti i linijom gradskog autobuskog prevoza iz Brzog Broda. Akcija je pogodna i za bikliste, koji mogu do Brzog Broda doći vožnjom uz levu obalu Nišave, ili vožnjom gradskim saoraćajnicama. Za pešačku turu potrebna je odgovarajuća obuća, potrebno je i slojevito se obući. Hrana je iz ranca, a potrebna količina vode je 2 litra.

Prijavljivanje za akciju nije potrebno, svi su dobrodošli, važno je samo doći na mesto okupljalja – ispod mosta u Ulici vojvode Mišića, do 08:30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com