Zdravlje

Predavanje o prevenciji raka grlića materice

Povodom nedelje borbe protiv raka grlića materice Udruženje Porodična Filharmonija organizuje predavanje u ponedeljak, 29. januara 2018. godine u 19:30 u amfiteatru Doma zdravlja Niš.

“Ova eukacija je besplatna i sastojace se iz predavanja o tumoru. Zaintereseovni će moći i da pitaju šta ih interesuje i da dobiju odgovore na ta pitanja”, kažu organizatori.

O ovoj bolesti prisutnima će govoriti prof. dr Radomir Raša Živadinović, ginekolog, stručnjak u oblasti ginekološke onkologije.

Zbog ograničenog broja mesta prijava je obavezna. A prijavljivanje je moguće slanjem poruke u inbox na facebook stranici Udruženja Porodična Filharmonija.

 

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se po dvanaesti put obeležava u celoj Evropi od 28. januara do 3. februara 2018. godine. Prva Evropska nedelja obeležena je 2007. godine posle intervencije Interesne grupe za rak grlića materice kada je Savet Evrope doneo preporuke o započinjanju Kampanje i obeleževanju Evropske nedelje prevencije raka grlića materice. Cilj obeležavanja ove nedelje je povećanje svesti o značaju prevencije raka grlića materice, kao i povećanje nivoa zravstvene kulture žena i njihovog znanja o raku grlića materice i njegovoj prevenciji. Ovom nedeljom prenosimo poruku o značaju dostupnih mera prevencije u našoj zemlji, u cilju sprečavanja obolevanja i umiranja od raka grlića materice.

Ovogodišnji slogan kampanje je „Stop raku grlića materice” kojim se apeluje na naše sestre, majke, ćerke, prijateljice, da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, i da u toku godine nađu vremena, za posetu svom lekaru i iskoriste neku od dostupnih mogućnosti prevencije u okviru organizovanog ili oportunog skrininga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com