Virus KoronaZdravlje

Prazne se privremene kovid bolnice. Sportske hale vraćaju se svojoj nameni

Vojska Srbije počela je da prazni tri sportska objekta u Nišu, koja su bila namenjena za prijem pacijenata obolelih od koronavirusa. Hala “Čair” u kojoj je za vreme uskršnjih praznika bilo smešteno više od 300 pacijenata, ubrzano se prazni i već od ponedeljka biće pripremljena za sportske aktivnosti.

 

“Sve tri sale SC Čair se prazne, sama hala Čair, zatim sportske sale u OŠ “Mika Antić” i “Duško Radović”. Vojska je od juče počela da iznosi krevete, ona je dobro organizovana tako da očekujemo da će već sutra privremene kovid bolnice biti ispražnjene. Nakon toga mi ulazimo u te sportske objekte, procenjujemo njihovu funkcionalnost i vraćamo ih prvobinim namenama”, rekao je Niškim Vestima direktor marketinga SC Čair Ilija Krstić.

U hali „Čair“ u Nišu, već od 23. aprila nema ni jednog pacijenta zaraženog koronavirusom. U ovu privremenu bolnicu za dvadeset dana od koronavirusa lečio se 361 pacijent. Najviše ih je bilo oko Vaskrsa 304. U međuvremenu, kada je izašao poslednji pacijent, hala je bila konzervirana i na nju se računalo u slučaju da zatreba. U njoj se nalazilo ukupno 256 kreveta za prijem lakših pacijenata obolelih od korona virusa, dok je još 280 postelja bilo pripremljeno u osnovnim školama „Mika Antić“ i „Duško Radović“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com