Društvo

PRAVO PRIJATELJSTVO: Deca obezbedila neophodnu operaciju psu Dušku (FOTO)

U školskom dvorištu Osnovne škole Karađorđe u Gornjem Matejevcu nesvakidašnja “svečanost”. Na desetine mališana okupilo se da poželi dobrodošlicu malom Dušku, psu koji je zahvaljujuću ovoj deci uspešno operisan.

Pre samo nekoliko dana ovaj mešanac, koji uveseljava decu I sa njima se igra svakoga dana u školskom dvorištu, imao je povređenu šapicu. Kada su ga njegovi prijatelji odveli kod veterinara, ustanovljeno je da ona mora da se amputira I da je za taj zahvat I kasnije lečenje potrebno 7 hiljada dinara.

Čim su to saznali, osnovci su preuzeli inicijativu I počeli da prikupljaju novac. Na njihov poziv odazvali su se ostali đaci a I meštani, a kasica se punila velikom brzinom. U pomoć im je pritekla I organizacija Pit.

“Zavod Pit, na čelu sa Tanjom Vidergar, je na kraju preuzeo sve troškove operacije, previjanja I nabavila potrebne antibiotike. Duško se sada uspešno oporavlja u pansionu u Kamenici ali smo ga doveli do škole kako bi ga deca videla”, kaže Ana Miladinović, jedna od inicijatorki akcije.

Ona dodaje da će novac, koji je prikupljen, biti iskorišćen za nabavku hrane za Duška a I za ostale pse koji su gladni I kojima je pomoć potrebna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com