Društvo

PRAVNO – POSLOVNA ŠKOLA NIŠ: Simulacija sudskog procesa

Pravno-poslovna škola Niš je organizator i domaćin Republičkog takmičenja učenika srednjih škola ,,Simulacija sudskog procesa’’, koje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i u suorganizaciji Zajednice ekonomskih, pravnih, ugostiteljsko-turističkih i trgovinskih škola RS.

Takmičenje će se održati 6. aprila 2019. godine na Pravnom fakulteu Univerziteta u Nišu.

“Učenici će na takmičenju simulirati sudski proces za sledeća krivična dela, krivična dela protiv života i tela, ubistvo, teško ubistvo, teška telesna povreda i laka telesna povreda”, kaže Milorad Gavrilović, direktor Pravno-poslovne škole u Nišu.

Na takmičenju će učenici simulirati i rivična dela protiv imovine, krađa, teška krađa, razbojnička krađa i razbojništvo.

“Đaci Pravno-poslovne škole su na dosadašnjim takmičenjima pokazali odlične razultate osvajajući jedno od prva tri mesta na ovom, ne baš lakom takmičenju, koje zahteva i dobro poznavanje materije i duge pripreme”, kaže Milorad Gavrilović. “I ove godine se nadamo dobrim rezultatima, ali ono što je vrednije od toga to je činjenica da srednjoškolci koji se kasnije opredeljuju za Pravni fakultet na ovaj način stiču svojevrsnu praksu koja im je u toku studija od velike pomoći”, zaključuje Gavrilović.

On dodaje da je simulacija suđenja odličan način i da maturanti, pa i mlađu učenici, provere svoje sklonosti i sposobnosti pre izbora konačnog životnog poziva jer u “sudaru” sa stvarnim dešavanjima u sudnici oni u potpunosti iskristališu svoje sklonisti ka nekim pravnim zanimanjima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com