Društvo

Pravna lica u obavezi da snimaju i čuvaju snimke tehničkih pregleda

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije obaveštava građane da su, od 6. jula ove godine, sva ovlašćena pravna lica u obavezi da snimaju i čuvaju snimke kompletnog toka obavljanja tehničkih pregleda.

Ovom prilikom, podsećamo građane da cena vršenja tehničkog pregleda nije zakonski određena i isključivo je odluka privrednog društva ovlašćenog za vršenje tehničkog pregleda, a koju određuju na osnovu tržišnih uslova.

Vozila se već tri godine fotografišu na tehničkim pregledima, a na snimcima se neće videti ništa više nego što se vidi na fotografiji vozila, tako da to neće ništa promeniti kada je u pitanju ocena ispravnosti i spoljašnosti vozila.

“U prethodnom periodu, više puta smo naglašavali da sitna oštećenja na vozilu nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno”, rekli su u Ministarstvu.

Stručni kontrolori tehničkog pregleda nikada nisu pravili problem zbog ogrebotina na limariji ili naprslina stakla na svetlosnim grupama, navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Izmisljaju se samo neke stvari da izbiju pare ljudima koji ionako jedva voze polovna kola,jedan iz Leskovca je rekao da je morao da plati razne sitne opravke koje su ga kostale vise nego registracija kola,prevazilazeci vrednost polovnih kola,sramota sta sve rade jadnom narodu,ajde ovi sto voze besna kola,oni imaju para da registruju kola,jer su nova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com