Društvo

Pravna klinika počinje sa radom

Pravna klinika za zaštitu od diskriminacije, počinje sa radom u utorak 21. februara na Pravnom fakultetu u Nišu. Prijem klijenata organizovan je utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati.

Na niškom Pravnom fakultetu godinama unazad radi Pravna klinika za zaštitu ugroženih licau borbi za njihova ljudsta, manjinska i sva ugrožena prava.

U ovogodišnji program obuke uključeno je 26 studenata, koji već od utorka 21. februara primaju sve one koji imaju problem sa diskriminacijom.

Pravo na besplatnu pravnu pomoć imaće svi koji su diskriminisani, ljudi iz marginalizovanih društvenih grupa i socijalno ugrožene kategorije stanovništva. To znači da će Pravna klinika u Nišu obezbediti pravnu pomoć za siromašne, izbeglice, za žrtve porodičnog nasilja, za Rome,  za sve one koji se nalaze u riziku od socijalne isključenosti.

Cilj Pravne klinike je da niški studenti unaprede svoje znanje iz oblasti antidiskriminacionog prava i da povećaju stepen senzibilnosti za problem diskriminacije i netolerantnosti, kažu profesori koji rade sa studentima na ovom projekti.

Pravna klinika se realizuje uz podršku Kancelarije Visokog komeserijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji.

Kontakt telefon: 064/812 99 07

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com