Kultura

PRATEĆI PROGRAM FS: Quiero Decirte, kratki film niškog glumca

U okviru pratećeg programa Filmskih susreta, u utorak, 29. avgusta u 17 sati u bioskopu Cineplexx biće prikazan kratki film na španskom jeziku Quiero Decirte, u prevodu “Želim da ti kažem”. Ovaj film delo je mladog niškog glumca, Stefana M. Mladenovića koji perfektno govori španski jezik, završio je Akademiju za glumu 2014. godine, a film je baziran na dvema novelama španskih spisateljica.

Stefan M. Mladenović je Akademiju za glumu završio u Kosovskoj Mitrovici 2014. godine, a godinu dana kasnije i master studije. Rođen je u Nišu i živi i radi u našem gradu.

Kaže da ga je uvek zanimala španska kinematografija.

“Još kao dečak zaljubio sam se u glumicu Barbaru Mori koju smo mogli da gledamo u najpoznatijoj TV noveli “Rubi”, a kasnije sam upoznao i rad slavnog reditelja Pedra Almodovara. Generalno, španska kinematografija me jako inspiriše, pa sam tako odlučio da snimim film na ovom jeziku, koji inače perefektno govorim”, kazao je Stefan.

Scenario je baziran na dvema novelama španskih spisetaljica i govori o dilemama i borbama LGBT populacije, tačnije priznanjem jedne osobe da je gej. Jedini glumac u filmu je Stefan.

“Nije posvećen samo LGBT osobama, priča je univerzalna. Postoji deo koji je fikcija, kada se nalazim u tunelu i tražim izlazak iz problema, iz svoje dileme”, objašnjava Mladenović.

Film “Želim da ti kažem”, traje 17 minuta i jedan je od “no budget” filmova, jer je urađen uz pomoć prijatelja i mnogo ljubavi. Snimanje je počelo u novembru prošle, a montaža završena u februaru ove godine. Direktor fotografije je Miroslav Mitić, koji je radio i montažu, a Dunja Ćirić je bila zadužena za šminku.

Za ovaj film Stefan je dobio autorska prava i od španske spisateljice Jolande Pinto Cebrian za korišćenje teksta iz njene novele “Nesanica”, a autorstvo je dala i Karolina Reboledo Ospino za svoju priču “Alehandro”.

Da podsetimo, ulaz na sve projekcije pratećeg programa u bioskopu Sinepleks je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com