Kultura

Pozorište lutaka Niš: Repertoar onlajn predstava

Pozorište lutaka nastavlja tokom vanrednog stanja prikazivanje svojih predstava na Jutjub kanalu.

U četvrtak, 30. aprila, prikazaće predstavu „Mala princeza“.

„Mala princeza“ je priča o uobraženoj princezi koja zbog grumena zlata u grlu izuzetno lepo peva i želi da se uda samo za onog prosca koji peva lepo kao i ona. Dolaze prosci, ali uzalud.  Jedini koji peva lepo skoro kao princeza je vredni mlinarev sin, ali on nije visokog roda. U celu priču se upleo čak i jedan magarac, a kako se ona završila, odnosno za koga se princeza udala ostaje da gledaoci sami otkriju. Predstava se temelji na glumačkoj i animatorskoj veštini i odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom.

Predstavu je režirao Aleksandra Kanjevac, a u njoj igraju: Marija Cvetković, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Foto: Arhiva Pozorišta lutaka

U nedelju, 3. maja, na repertoaru je predstava „Alisa u zemlji čuda“.

Priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlјu čuda kakva postoje samo u snovima jedna je od najpoznatijih priča ikada napisanih. Beli zec, Šeširdžija, Crna kralјica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada, samo su neka od nesvakidašnjih bića sa kojima se ona susreće. Sve je maštovito oživlјeno kreativnom scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. Predstava „Alisa u zemlji čuda“ svakog gledaoca vodi u svet fantazije i avanture.

Foto: Arhiva Pozorišta lutaka

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković,  Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

Linkovi predstava biće objavljeni na fejsbuk strani Pozorišta lutaka Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com