Kultura

Pozorišni maraton u Dvorištu Univerziteta

Povodom Dana Univerziteta u Nišu Studentski kulturni centar Niš sa svojim Akademskim pozorištem organizuje tradicionalni Pozorišni maraton u subotu 11. juna u Dvorištu Univerziteta. Na repertoaru su predstave “Kući”, “Tajna stare vodenice” i “Društvo mrtvih pesnika”, sa početkom od 20.40 i trajaće do duboku u noć.

Pozornica pod vedrim nebom u Dvorištu Univerziteta i ovog juna rezervisana je za Pozorišni maraton. Domaćin, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš, izvešće tri predstave sa svog reptertoara.

Od 20.30 publika će imati priliku da gleda predstavu “Kući”, po tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Davida Alića. Prateći tragičnu sudbinu odbegle dece iz domova za nezbrinutu decu, suočavamo se sa surovim svetom koji ih okružuje – svetom punim ubistava, straha, preljube i vrlo malo smeha. Ipak, u tom crnom svetu naši junaci traže svetlo i stvaraju svoj dom.

U 23 sata na repertoaru je predstava “Tajna stare vodenice”. Predstava je urađena po istoimenoj knjizi Miloša Petkovića, koji je zajedno sa Petrom Nešić radio dramatizaciju. Adaptaciju i režiju potpisuju Aleksandar Mihailović i Miloš Cvetković. Preplitanje komedije sa momentima horora čine ovu predstavu uzbudljivom, a sama radnja govori o skupu kako istorijskih, tako i ličnosti iz svetske književnosti, koji će pokušati da spasu svet od velikog zla.

Foto: SKC Nis

U 1 sat posle ponoći publika će imati prilike da gleda najnoviju predstavu na repertoaru našeg Akademskog pozorišta “Društvo mrtvih pesnika”. Predstava je rađena po tekstu Maje Bunjac, a u režiji Zorana Cvetkovića. “Društvo mrtvih pesnika” je topla priča o profesoru i njegovim đacima, koje kroz književnost inspiriše da prate svoje snove. Predstava prati neprestanu borbu mladih za slobodu i izbore, prkoseći nametnutim pravilima.

Cena karte je 200 dinara i važi za sve tri predstave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com