Društvo

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo odbrane uputilo je poziv mladićima rođenim 2001. godine da se jave radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Niš poziva sva lica muškog pola rođena 2001. godine, kao i lica rođena od 1989. do 2000. godine, koja to do sada nisu učinila da se jave radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu ili drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se javne nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Nakon isteka opšteg poziva, onima koji se nisu javili biće poslati pojedinačni pozivi na kućne adrese, a ukoliko se lice ne odazove ni na pojedinačni poziv onda Centar Ministarstva odbrane pokreće zahtev za prekršajni postupak. Kazne za neodazivanje kreću se od 10.000 do 50.000 dinara.

Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana, u periodu do 28. februara 2019. godine, u vremenu od 9-15 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com