Društvo

POZIV za sve zainteresovane kolekcionare fosila u Svrljigu i okolini

Centar za turizam, kulturu i sport iz Svrljiga poziva sve zainteresovane kolekcionare morskih i jezerskih fosila, pronađenih na teritoriji opštine Svrljig, da svakog četvrtka mogu da dođu u periodu od 10 do 12 časova u prostorijama Centra – odsek za turizam.

 

“Oni mogu da pokažu svoje najreprezentativnije predmete fosila, zarad njihovog identifikovanja, određivanja starosti i mesta pronalaska, a sve sa ciljem da se u toku 2022. godine organizuje javna izložba i prikazivanje dokumentovanih fosila”, kažu u ovom centru u Svrljigu.

Projekat ima za cilj bolje razumevanje razvoja morskog i jezerskog basena na našem prostoru, takođe i pokušaj utvrđivanja broja vrsta morskih i jezerskih životinja po periodima.

Krajnji cilj je organizacija baze podataka, promocija opštine Svrljig i okupljanje svih ljubitelja daleke prošlosti naše teritorije, poručuju iz Centar za turizam, kulturu i sport u Svrljigu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com