Društvo

Poziv za Hakaton takmičenje

Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu (SICEF) poziva sve zainteresovane studente da se prijave za Hakaton – dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju. Rok za podnošenje prijava traje do 1. novembra.

Peti zaredom Hakaton biće održan od 9. do 11. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Takmičari se prijavljuju preko aplikacije koja je objavljena na sajtu Hakatona, mesec dana pre takmičenja.

“U pitanju je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome učestvuje osam timova od po četiri člana. Takmičari se prijavljuju preko aplikacije koja je objavljena na sajtu Hakatona. Jedini uslov je da takmičari budu studenti. Potrebno je da prijave zadovolje kriterijume žirija, nakon čega će kandidatima biti javljeno da li su izabrani da se takmiče na petom po redu Hakatonu. Dobrodošli su i takmičari iz inostranstva kojima će smeštaj biti obezbeđen”, ističu organizatori takmičenja.

Tema Hakaton-a biće poznata neposredno pred sam početak takmičenja, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja.

“Zadatak svakog tima je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri čine profesori Elektronskog fakulteta i predstavnici sponzora, a za prva tri plasirana tima su obezbeđene vredne nagrade”, dodaju organizatori.

Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitora, obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu kako bi se takmičari odmorili i dobili nove ideje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button