Društvo

Poziv Nišlijama za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Grad Niš objavio je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Niša za 2023. godinu. Javni poziv će trajati do utroška sredstava, a najduže do 31.12.2023. godine.

Na osnovu Rešenje Gradskog veća broj 1658-7/2023-03 od 01.12.2023 godine, Grad Niš objavljuje Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Niša za 2023. godinu.

Oni u pozivu pozivaju sve vlasnike/suvlasnike/korisnike porodičnih kuća i stanova koji žive na adresi objekta za koji se podnosi prijava, koji poseduju dokaz o legalnosti objekta, i koji imaju prijavljenu imovinu na teritoriji Grada Niš, bez dugovanja po osnovu poreza na imovinu da se jave za sledeću meru:

1) zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača

2) postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru

3) postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice

4) zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas

5) zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu

6) ugradnja toplotnih pumpi

7) zamene postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora.

8) ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode;

9) ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem.

10) Izrada tehničke dokumentacije u skladu sa Prilogom 3.

Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici Grada Niša www.ni.rs i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj www.investnis.rs , ili na šalterima Jedinstvenog upravnog mesta Grada Niša, u ulici Nikole Pašića 24, Niš.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja podnosilac prijave može se obratiti na kontakt telefon 018/504-658 ili na e-mail: kler@gu.ni.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com