Ekonomija

POZIV GRADONAČELNIKA DARKA BULATOVIĆA: Građani Niša odlučuju o budžetu

Pred vama se nalazi radna verzija Odluke o budžetu Grada Niša za 2019. godinu sa namerom da u javnom i transparentnom postupku sagledamo potrebe organa i službi Grada Niša, kao i zajedničke potrebe građana Niša i pripremimo dokument o budžetu uz adekvatno učešće građana, organizacija civilnog društva i medija, navodi se u pozivu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića koji je upućen građanima Niša, a koji je objavljen na zvaničnom sajtu grada.

“Pozivam vas da dostavite konstruktivne predloge za poboljšanje budžeta, nakon čega ćemo, u cilju nastavka već održanih neposrednih razgovora sa građanima, odnosno njihovim predstavnicima u savetima građana u kojima sam imao priliku da čujem predloge, održati javno upoznavanje i razgovor sa svim zainteresovanim građanima, organizacijama civilnog društva i medijima o budžetu i to u periodu od 7. do 10. decembra tekuće godine”, kaže u pozivu gradonačelnik Darko Bulatović.

Po završenom upoznavanju i razgovoru, budžet će ući u skupštinsku proceduru, imajući u vidu da je Skupština Grada Niša u obavezi da usvoji Odluku o budžetu Grada Niša za 2019. godinu do 20. decembra 2018. godine.

“Javno upoznavanje i razgovor o budžetu, pre usvajanja istog od strane nadležnih organa, pružaju mogućnost da se čuju predlozi, kako bismo dobili najbolje rešenje”, ističe gradonačelnik Bulatović.

U prilogu je i obrazac koji će građanima poslužiti da, da do 07. decembra 2018. godine, dostavite lokalnoj samoupravi svoje predloge na e-mail adrese: info@ni.rs i radoslav.ivanovic@gu.ni.rs, kao i neposredno na šalteru Uslužnog centra Gradske uprave u Nišu, ul. Nikole Pašića br. 24.

“Nakon usvajanja Odluke o budžetu Grada Niša za 2019. godinu, objavićemo isti na internet stranici Grada Niša i izraditi Građanski vodič kroz budžet kojim ćemo budžet učiniti pristupačnim građanima, organizacijama civilnog društva i medijima”, zaključuje u pozivu građanima gradonačelnik Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com