Hronika

Požar progutao 100 hektara zemljišta kod Barbeša

Zbog požara na otvorenom vatrogasci na području Nišavskog okruga i dalje imaju pune ruke posla, a noćas su skoro čitave noći bili angažovani na gašenju požara kod Gornjog Barbeša.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović rekao je da je požar kod Barbeša zahvatio 100 hektara zemljišta.

“Gorela je suva trava i nisko rastinje. Srećom nije bilo veće materijalne štete i nije bilo povređenih. Vatrogasci su krenuli da gase požar u 23,20 časova, a završili u 4,15”, izjavio je Mitrović.

On je istakao da su tokom jučerašnjeg dana vatrogasne jedinice gasile 18 požara na otovrenom na području Nišavskog okruga, ali je požar u blizini Barbeša bio najveći.

“Od jutros smo imali već tri, četiri požara, a za vikend 45. Uglavnom je gorela trava, ali je bio zavhaćen i jedan poljoprivredni objekat. Srećom nije bilo povređenih, ali opasnost postoji i tako nešto može da se dogodi”, rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, materijalna šteta na terenu nije velika, ali su veliki troškovi gašenja požara kojih ima u velikom broju poslednjih petnaestak dana.

On je kazao da je u najvećem broju slučajeva uzrok požara namerno paljenje trave i niskog rastinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com